Před 120lety se zrodil český národní socialismus

 

Národní socialisté jsou druhou nejstarší českou politickou stranou. Nepochodují jich dnes statisíce, jako v roce 1947, při 50. výročí strany. Přesto národní socialismus zapustil v této zemi kořeny. Národní socialismus přežil nacismus, komunismus, zcela jistě přežije i dnešní divoký kapitalismus.

 

Čeští národní socialisté tvořili dějiny naší země, jak v době jejich zrodu před 120lety, v  dubnu 1897, tak při ustavení naší novodobé státnosti v roce 1918. Národní socialisté bourali nenáviděnou monarchii, ale budovali i novou republiku, umírali za náš národ na bojištích I. i II. světové války, stáli v čele odporu proti  nacismu i komunismu.

 

Tisíce národních socialistů padlo v boji za svobodu naší vlasti. Tisíce dalších národních socialistů  bylo vězněno za ideály sociální a národní. Byli popravováni, byli vyhazováni z práce, ze studií,  další  skončili v exilu. Každý z těchto hrdinů si zaslouží naší úctu.

 

Připomínáme si zakladatele národního socialismu Jaroslava Václava Klofáče, prezidenta ČSR Dr. Edvarda Beneše,  připomínáme si i nacisty popraveného pražského primátora Dr. Otakara Klapku, či komunisty popravenou Dr. Miladu Horákovou.

 

Současná politika postrádá slušnost, poctivost, morálku. Arogance a korupce, se staly trvalou součástí dnešní politiky, nejen té české. Mizí úcta k práci, ke kulturním hodnotám a k dějinám našich předků. Úspěch jedince je měřen jeho ekonomickým postavením. 

 

Otázky národní jsou potlačovány,  je vytvářeno jen zdání demokracie. Media manipulují s veřejností. Současná podoba EU vede jen k omezení suverenity národních států. Politika diktátu EU, je  návratem do doby nesvobody.  EU  přihlíží nečině k migrační invazi, která ohrožuje budoucnost Evropy.  Evropou dnes kráčí  strach, lidé umírají na ulicích. 

      

Otázky sociální musí  mít na zřeteli zejména prospěch celého národa. Tedy posílení  sociální politiky státu a úlohy rodiny, odstranění diskriminace dětí a mladých rodin v důsledku chudoby. Mzda nesmí být almužnou, musí odpovídat evropskému standardu 21. století. Narůstající dluhová past a exekuce tak dopadají na značnou část obyvatel.

 

Česká republika se svojí průmyslovou tradicí, se stává velkoskladem Evropy. České zemědělství na vesnicích mizí a s nimi i jejich obyvatelé.

 

Národní socialismus budoval českou společnost, proto žije stále v nás. 

 

 

Přemysl Votava  (Národní socialisté – LEV21)